İngiltere ve ABD'den KDP-KYB görüşmesine ilişkin açıklama!

İngiltere ve ABD'den KDP-KYB görüşmesine ilişkin açıklama!

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ile İngiltere'nin Erbil Başkonsolosluğu'dan bir açıklama geldi. Başkonsolosluklar açıklamalarında, söz konusu toplantıyı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bugün Süleymaniye'de bir araya gelen KDP ile KYB heyetleri, aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için bir toplantı gerçekleştirdi.

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, KDP-KYB'nin toplantısına dair resmi Twitter'ından bir mesaj yayımladı.

“Birlik olan bir ev her zaman başarılı olacaktır"

Konsolosluğun yayımladığı paylaşımda, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ndeki ortaklarımızın kendi halklarının yararına iç ilişkileri onarmak için adımlar atmasını memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

Ayrıca mesajın, KDP ile KYB’nin birlikte çalışarak daha güçlü bir Kürdistan Bölgesi'ni inşa edebileceği aktarılan mesajda, “Birlik olan bir ev her zaman başarılı olacaktır" sözlerine yer verildi.

"Kürdistan'ın yarını için önemli bir ilk adım"

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosluğu da Twitter hesabından görüşmeye ilişkin bir paylaşımda bulundu. Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin yararına ortak bir zemin bulunması için çok önemli bir ilk adım” ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.