İngiliz vekil: Barzani ile ülkelerimiz arasındaki dostluğu görüştük

İngiliz vekil: Barzani ile ülkelerimiz arasındaki dostluğu görüştük

.

A+A-

İngiltere Parlamentosu Kürdistan Bölgesi Dostluk Grubu (APPG) Sekreter Yardımcısı Alicia Kearns, Başkan Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin, “Ülkelerimiz arasında uzun süredir devam eden dostluğu ve ortak çıkarlarımız için gelecekteki fırsatları görüştük” değerlendirmesini yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Londra’daki temasları kapsamında dün akşam yemeğinde İngiltere Parlamentosu Kürdistan Dostluk Grubu ile bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin Twitter hesabından bri açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Dostluk Grubu (APPG) Sekreter Yardımcısı Alicia Kearns, “Dün akşam Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile yaptığımız toplantı çok iyi geçti. Kürdistan Bölgesi Başkanı ile ülkelerimiz arasında uzun süredir devam eden dostluğu ve ortak çıkarlarımız için gelecekteki fırsatları görüştük” dedi.

Aynı zamanda Parlamento Dışilişkiler Komitesi ve Ulusal Güvenlik Ortak Strateji Komitesi üyesi olan Kearns, “Yeni Dışişleri Bakanımız Liz Truss’ın Sayın Başkan Neçirvan Barzani ile görüşecek olmasından mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı.

Başkanlıktan açıklama

Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi’nden yapılan açıklamada ise, Başkan Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Dostluk Grubu üyelerine Irak ve bölgedeki mevcut durum ve gelişmeler, sorunların çözümü, bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik çabalar konusunda Kürdistan Bölgesi'nin görüşlerini anlattığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi'nin her zaman olduğu gibi bir istikrar unsuru olmaya devam ettiğini ve Irak Federal Hükümeti ile tüm anlaşmazlıklarını diyalog yoluyla ve anayasa temelinde çözmeye hazır olduğunu yineleyen Barzani, ayrıca İngiliz Parlamentosu Kürdistan Dostluğu Grubu'na ve İngiliz Hükümeti'ne Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destekler için teşekkür etti.

Kürdistan Dostluk Grubu üyeleri de Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani Londra’da

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, dün resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İngiltere’ye gitti.

İlk olarak İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir araya gelen Barzani, akşam saatlerinde İngiltere Parlamentosu Kürdistan Dostluk Grubu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani, Londra’daki temaslarının ikinci gününde bugün İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’na gederek Başkan John McFall ve Dışişleri Bakanı Liz Truss ile de birer görüşme gerçekleştirdi.

Barzani 17 Eylül günü de İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşecek.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.