IMF’den Türkiye açıklaması: Irak’ın bile gerisinde!

IMF’den Türkiye açıklaması: Irak’ın bile gerisinde!

.

A+A-


 Uluslararası Para Fonu (IMF) 2021 Nisan Raporu'nda, Türkiye'deki enflasyon oranları dikkat çekti.

IMF’nin raporuna göre, Türkiye  yüzde 13.6 enflasyon oranı ile yüzde 9.6 enflasyon oranına sahip Irak’ın bile gerisinde kaldı.

Japonya, İsviçre ve Panama dünya genelindeki orta ve büyük ekonomilere bakıldığı zaman enflasyon değeri açısından en iyi performans gösteren ilk 3 ülke konumunda.

Bu ülkelerde nisan ayı enflasyonu sadece 0.1 olarak açıklandı. Bu ülkeleri Yunanistan (0.2), Singapur (0.2), İsrail (0.3), Filistin (Gazze ve Batı Şeria 0.3), Karadağ (0.4) ve Nijer (0.4) takip etti.

Avrupa'nın büyük ekonomilerine bakıldığında Almanya'da Nisan 2021 enflasyon oranı yüzde 2.2, İngiltere'de yüzde 1.5, Fransa'da 1.1, İspanya'da yüzde 1, Belçika'da 1.7 ve Hollanda'da yüzde 1.4 olarak gerçekleşti.

“Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek 14’üncü ülke”

IMF’nin raporuna göre Türkiye, 13.6 ile en yüksek enflasyon değeri ile 14'üncü ülke konumunda yer alıyor.

Dünyada en yüksek enflasyon oranına sahip ülkelerse sırasıyla Venezuela (yüzde 5.500), Sudan (yüzde 197), Zimbabve (yüzde 99.3), Sürinam (yüzde 52.1), Güney Sudan (40), İran (yüzde 39) ve savaşın hüküm sürdüğü Yemen (yüzde 30.6) oldu.

Türkiye bu bağlamda bahsi geçen ülkeler haricinde sadece Angola, Haiti, Libya, Zambia, Nijerya ve Siera Leona gibi ülkeleri geçebildi. Listede Türkiye'nin hemen ardında Etiyopya, Demoktatik Kongo Cumhuriyeti, Liberya, Özbekistan ve Irak yer aldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.