İmamoğlu’ndan ‘Atatürk portresi’ eleştirilerine yanıt

İmamoğlu’ndan ‘Atatürk portresi’ eleştirilerine yanıt

İmamoğlu, HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı’na Atatürk portresi hediye etmesiyle ilgili eleştirilere, "Daha önce birileri hediye etmemişse bu onların sorunudur" sözleriyle yanıt verdi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı’na Atatürk portresi hediye etmesiyle ilgili eleştirilere, "Daha önce birileri hediye etmemişse bu onların sorunudur" sözleriyle yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ağostus’taki Diyarbakır ziyaretinde HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'a Atatürk portresi hediye etmişti.

Tartışmalara neden olan hediye ile ilgili eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, "Bu yurdun değerleri var. Bunu herkesin hissetmesi lazım. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusudur. Bunu her yerde dile getirmiş bir yurttaşım. Gittiğim her yere götürdüğüm bir hediyedir. Daha önce birileri hediye etmemişse bu onların sorunudur" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ayrıca, dün kendisini Diyarbakır ziyareti üzerinden eleştiren Erdoğan'a "Kim 'terörist'? Kim 'terör örgütüne üye'? Yani, bu ispat ister, bu aynı zamanda bir iftira içerir" diye yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, göreve başlamasının ardından belediyeden çıkarılan kişilerle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Hiç önceden İBB 2 bin eleman alıyor diye bir şey duyduk mu? Bu adil değil, duyuru yapılmamış, insanlar adil bir şekilde işe alınmamış. Bundan sonra liyakate göre, adil! Giyimi kuşamı, halası kuzeni beni ilgilendirmiyor. İşe göre insanın alınması konusunda en adil sistemi uygulayacağız. Burada bir adaletsizlik varsa, tedbir alınacak. Kimse bana torpilci, partizan belediye başkanı diyemeyecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.