İmamoğlu: Bu Ahbap-Çavuş İlişkisi Bitecek

İmamoğlu: Bu Ahbap-Çavuş İlişkisi Bitecek

İmamoğlu, "Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, bin tane araç dizmiş. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap-çavuş ilişkisi bitecek” dedi.

A+A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da sergilenme hazırlığında olan araçları iade edeceklerini söyledi. İmamoğlu, "Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, bin tane araç dizmiş. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap-çavuş ilişkisi bitecek” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği, “Barış ve Sevgi Buluşmaları” bünyesindeki “Çardakaltı Sohbetleri”nin konuğu oldu. İmamoğlu, etkinlikte yazar ve sunucu Yekta Kopan’ın sorularını yanıtladı.

Kopan’ın işsizlikle ilgili sorusu üzerine İmamoğlu, “Benim dönemimde işten çıkarılan kişiler var. Ve bunlar işsiz insanlardı. Bu çıkarılanlar, çıkarılmadan sonra bizi, sözüm ona karalamaya çalışıyorlar. Bakın, biz, bir söz daha verdik: Adil olacağız. Ben, 31 Mart’tan sonra 18 gün görevde kaldım. Bir tek kişiyi işe almadım. 6 Mayıs’ta karar açıklanıyor. Haziran 23’e kadar olan bölümde binlerce elaman alınır mı işe?” dedi.

‘SOSYAL ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ’

“İkinci seçimi kazandıktan ve tabloyu gördükten sonra kaygı duyduğunuz zamanlar oldu mu” sorusuna İmamoğlu, “Bir kere, mucize yaratamayacağımı, haşa yoktan da var edemeyeceğimi biliyorum. Bu dönemin bir seferberlik dönemi olduğunu herkese anlatıyorum. Hep beraber ayağa kaldıracağız. Çok hızlı bir zamanda olmayacağını biliyorum ama kimse acele etmeyecek.” yanıtını verdi.

“Şeffaflık, bu dönemin en büyük ilacı” diyen İmamoğlu, “Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, bin tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Hani diyor ya bir tanesi, ‘Nakit para almadık.’ Bu da yeni moda. Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap-çavuş ilişkisi bitecek. Toplumun beklentilerini ben biliyorum: Sosyal adalet. Dolayısıyla sosyal adaleti sağlayacağız. Bu bakımdan sıfır kaygı” ifadelerini kullandı.

‘ARAÇLARI İADE EDECEĞİZ’

Yekta Kopan, Ekrem İmamoğlu’nun ihtiyaç fazlası olduğunu ve Yenikapı’da sergileyeceğini söylediği kiralık araçların akıbetini sordu.

Araçları iade edeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran’a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o. Sonuç şu: Umutsuz olmayın arkadaşlar. Çok önemli, değerli işler başaracağız. Dünya bize hayran. Niye hayran biliyor musunuz? Demokrasiye olan inancımızdan dolayı hayran” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.