İklim Krizi: Dünyanın Dört Bir Yanından Yanıyoruz

İklim Krizi: Dünyanın Dört Bir Yanından Yanıyoruz

NASA'dan gelen son uydu görüntülerine göre Amazon yangınları rekor seviyeye çıkarken, Afrika'nın durumu yağmur ormanlarından da kötü.

A+A-

NASA'dan gelen son uydu görüntülerine göre Amazon yangınları rekor seviyeye çıkarken, Afrika'nın durumu yağmur ormanlarından da kötü.

Haftalardır yangınların sürdüğü Amazon Yağmur Ormanları'ndaki yangınlar sürerken NASA'nın yeni uydu görüntüleri yayınladığı haritaya göre Afrika'daki yangın oranı çok daha fazla.

Nasa Yangın Bilgilendirme Birimi verilerine göre şu an Angola'da en az 6,902 yangın Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ise 3,395 ayrı nokta yanıyor.

Şu an itibarıyla Amazon Yağmur Ormanları'nda ise 2,227 noktada aktif yangın sürüyor.

"Tüm ekosistem kalıcı olarak etkilenecek"

Dünya oksijeninin yüzde 20'sini sağlayan Amazon Yağmur Ormanları'ndaki yangınlar küresel bir endişe kaynağı olurken, biyoçeşitliliğin yok olması da ayrı bir endişe kaynağı oldu.

Amazon'daki yangınlarla ilgili The Independent gazetesine konuşan George Mason Üniversitesi'nden Profesör Thomas Lovejoy, yanan noktaların geniş çayırlara belki de daha da kuru bir alana dönüşeceğini bunun da bölgenin tüm ekosistemini kalıcı olarak değiştireceğiniz söylüyor.

Yangınlar konusundaki küresel çaptaki farkındalığa, dünya çapından birçok ünlü ismin de tepkilerini sürekli olarak göstermesine karşın yangınlar tropik bölgeye hiç olmadığı kadar alan kaybettirdi.

Brezilya-Fransa tartışması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen hafta Amazon Yağmur Ormanları'nı "dünyanın ciğerleri" olarak tarif etmiş "Evimiz yanıyor" demişti.

Bunun üzerine G7 zirvesinde yangınla mücadele için Brezilya'ya 20 milyon dolar yardım kararı alınmış, Brezilya teklifi reddetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.