IKBY: ABD'nin kararından derin endişe duyuyoruz

IKBY: ABD'nin kararından derin endişe duyuyoruz

IKBY hükümeti, ABD’nin Suriye'nin kuzeyindeki askerlerini çekme kararının endişe verici olduğunu açıkladı. Hükümet ayrıca Türkiye’den IŞİD’e karşı savaşı olumsuz etkileyecek tek taraflı bir adımdan kaçınmasını istedi.

A+A-

Rûdaw

 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere ve Türkiye’nin olası bir operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“IKBY hükümeti olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri güçlerini Kuzey-Doğu Suriye’deki huzurlu bölgelerden çekme kararına ve Türkiye’nin tek taraflı operasyonlarından bahseden haberlerden derin endişe duyuyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bölgede yaşayan tüm kargaşa ve askeri müdahalelerin sonuçları Suriye’nin ötesini de etkileyecek, IŞİD’in yeniden geri dönmesine ve çok sayıda insanın göç etmesine zemin sunacaktır. Bu yüzden, Kürt güçleri de dahil, tüm taraflar sorunu diyalog ve müzakere ile çözmeyi seçmelidir.

Kürdistan Bölgesi hükümeti olarak, sorunun, Kürtler de dahil tüm Suriye vatandaşlarının haklarının gözetilmesi temelinde çözüme kavuşturulması için siyasi yolların denenmesi gerektiğini tekrar vurguluyoruz.

Kürdistan Bölgesi teröre karşı savaşta çok büyük bedeller ödedi ve hâlâ bir milyondan fazla göçzedeyi barındırıyor. Yeni bir göç dalgasını engellemek aynı zamanda uluslararası toplumun da bir görevidir.

Hükümet olarak durumu yakından takip ediyor ve birçok kanaldan konu üzerinde çalışıyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.