İHD: Hakkari'de 20 sivil operasyon bölgesine götürüldü

İHD: Hakkari'de 20 sivil operasyon bölgesine götürüldü

.

A+A-

İHD Hakkari Şubesi, Yüksekova'da 20 kişinin gözaltına alınıp işkence ve darp edilerek operasyon bölgesine götürüldüğünü duyurdu.

Hakkari Yüksekova’da, gözaltına alınan 20 kişinin işkence ve darp ile operasyon bölgesine götürüldüğü iddia edildi.

Konuyla ilgili Twitter'dan duyuru yapan İHD Hakkari Şubesi iddialarla ilgili çalışmalara başladıklarını ve süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı.  

MA: 13 KÖYLÜ GÖZALTINDA, 7'SİNDEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan Mezopotamya Ajansı'nın haberinde Yüksekova’da askerlerin operasyon bölgesine götürdüğü 20 kişiden 13'ünün gözaltında olduğu, diğer köylülerden haber alınamadığı ifade edildi.
Habere göre, köylere zırhlı araçlarla baskın yapan askerlerin zorla operasyon bölgesine götürdüğü kişiler arasında 8 yaşındaki bir çocuk ve yaşlı kadınlar da bulunuyor. Bu 20 köylüden 4’ünün İran uyruklu olup köyde çobanlık yaptığı bilgisinin verildiği habere göre, daha sonra gözaltına alınan 13 kişinin isimleri şöyle: Zozan Turgut (45), Nevin Turgut (8), Rahmi Turgut, Rojhat Turgut, Deniz Turgut, Necmettin Turgut, Nedim Turgut, İzzettin Turgut, Behçet Engüdar, Fırat Engüdar, Demhat Engüdar, Birhat Engüdar, Özgür Engüdar.
Habere göre Zozan Turgut ve Nevin Turgut ile ismi öğrenilemeyen iki kadın daha sonra serbest bırakılırken, operasyon bölgesine götürülen diğer kişilerin nerede olduğuna dair bilgi alınamadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.