İddia: Türkiye'nin 'Rojava'ya Askeri harekatı' için hazırlıkların yüzde 90'ı tamam

İddia: Türkiye'nin 'Rojava'ya Askeri harekatı' için hazırlıkların yüzde 90'ı tamam

.

A+A-

Türkiye'nin Rojava'ya gerçekleştirmesi beklenen askeri harekatın hazırlıklarının 'yüzde 90 oranında' tamamlandığı belirtildi.

Türkiye Askeri araçların kavşak noktası olarak kullandığı Adana'dan canlı yayına bağlanan Habertürk Güvenlik ve Dış Politika Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin, "İlk defa hem Irak'ta hem Suriye'de gerçekleşecek iki operasyon var" dedi.

Çetin, "Askeri araçlar önce Adana'ya geliyor, Adana'dan sınır bölgelerine gönderiliyor. Görüştüğüm askeri kaynaklar hazırlıkların yüzde 90 oranında tamamlandığını söylüyor. Sürece ilişkin karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait" dedi.

"Operasyon şimdilik Fırat'ın batısıyla sınırlı kalacak. Tel Rifat, Türkiye'nin başının ağrıdığı bir bölge" diyen Çetin, "Fırat'ın batısında İran'ın ciddi gücü var. Fırat'ın doğusu için durum daha farklı. Ayn İsa da bölgeler arasında. ÖSO içindeki Arap unsurlar Münbiç'in alınmasını istiyor" diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz" diyerek harekat sinyali vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.