İddia: ÖSO’nun finansmanı MİT mi?

İddia: ÖSO’nun finansmanı MİT mi?

AKP hükümeti tarafından “Suriye Milli Ordusu” olarak ifade edilen Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) MİT tarafından finanse edildiği iddia edildi.

A+A-

Haber Merkezi- Ekonomist Alp Altınörs, 2020 yılı bütçesinde MİT personel giderlerindeki artışa dikkati çekti ve “MİT’e çok fazla personel mi alındı yoksa Suriye’de bir takım gruplar doğrudan doğruya MİT tarafından mı finanse ediliyor?” diye sordu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Altınörs, bütçedeki savunma giderlerindeki artışta önümüzdeki yıllarda da artış yaşanabileceğini belirterek, “Türkiye’nin tabi ki en önemlisi can kaybı olmak üzere ama ekonomik anlamda da adete bir dipsiz kuyu gibi Türkiye’nin kaynaklarını yutan bir savaş süreciyle karşı karşıyayız. Savaş politikalarıyla meşrulaştıran bir askerî bütçe, savaş bütçesi gerçekliği ile karşı karşıyayız” dedi.

MİT’in bütçesinin iki katına çıkarıldığını ifade eden Altınörs, “1,1 milyar TL’den 2,3 milyar TL’ye arttırıldığını görüyoruz. Milli Savunma Başkanlığı bütçesinde çok ciddi bir artış görüyoruz” diye konuştu.

 MİT’in personel giderlerindeki artışa vurgu yapan Altınörs, “MİT’e çok fazla personel mi alındı yoksa Suriye’de bir takım gruplar (ÖSO) doğrudan doğruya MİT tarafından mı finanse ediliyor?” diye sordu.

 Altınörs, şöyle devam etti: 

“Bir de bunlar yaşamını yitirdiği zaman ‘şehit’ mertebesinde sayılıyor ve bu kişilerin ailelerine de harcama yapılıyor. Sayıları yüz bini bulduğu ifade ediliyor. Bu devasa bir kaynak. Bu gruplar Suriye’de tükenmiş duruma gelmişken AKP iktidarının desteği ve fonlamasıyla yeniden hayata döndüler. Buradan ciddi bir mali kaynağın oraya aktarıldığını öngörmek sır değil. Ama tam olarak ne kadar, hangi maddenin altına giriyor bunlar şeffaf değil. Çünkü gayri resmi ilişkiler var. Tahminimizce MİT üzerinden bu ilişkiler kuruluyor.”

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.