İdam kararı intihara neden oldu

İdam kararı intihara neden oldu

Perşembe günü idam edileceği açıklanan Kürt siyasetçi Ramîn Husên Penahî’nin yeğeni Niştiman Husên Penahî dayısının idamını protesto etmek amacıyla hayatına son verdi.

A+A-

Kürt siyasi tutuklu Ramîn Husên Penahî’nin idam edilmek üzere dün hücresinden bilinmeyen bir yere götürülmüştü. Kardeşi Ramîn’in 3 Mayıs’ta idam edileceğini açıklamıştı.  

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün yayınladığı rapora göre Sine Cezaevi’nde tutulan Penahî’nin Perşembe günü İran rejim güçleri tarafından idam edileceği açıklamasından kısa bir süre sonra Penahi’nin yeğeni Niştiman Hisên Penahî kendini asarak, yaşamına son verdi.

Penahi’nin idam edileceği kararına tepki göstererek yaşamını son veren 25 yaşındaki Kürt kızı Niştiman Hisên Penahi’nin eşi Ehmed Emîn Pena’nın da 5 yıldır tutuklu olduğu öğrenildi.

23 Haziran 2017 yılında İran pastarları ile girilen bir çatışmada yaralı olarak yakalanan Doğu Kürdistanlı Peşmerge Ramîn Husên Penahî aylar sonra çıkarıldığı mahkemede “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırılmıştı. İdam cezası ise İran Yüksek Divan Mahkemesi tarafından onaylanan Penahi’nin Perşembe günü idam edileceği duyurulmuştu.

Öte yandan Kürt siyasi tutuklu Ramîn Husên Penahî'nin idamının durdurulması için sosyal medya üzerinden #RaminHoseinPanahi tagı ile kampanya başlatıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.