İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama genelgesi

.

A+A-

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine "sokağa çıkma kısıtlamaları" konulu genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilin valiliğine "sokağa çıkma kısıtlamaları" konulu genelge gönderildi.

Genelgede yer alan detaylar ise şöyle:

“*Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonu Cuma 21.00'den Pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

*Yeni önlemler kapsamındaki ilk sokağa çıkma kısıtlaması bugün (1 Aralık 2020) 21.00'de başlayıp Çarşamba sabah 05.00'te bitecek.

*Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

*Kısıtlama kapsamında hafta içi ve hafta sonu ekmek üretilen fırın/unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri açık olacak.

*Sokağa çıkma kısıtlamasına uyulabilmesi için istisna dışındaki tüm iş yerleri hafta içi 20.00’de kapanacak.

*Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzerindekilerin temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla karşılanacak.

*Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde genelgede belirtilen zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler toplu ulaşım araçlarıyla yapılabilecek.

*Kısıtlama olan gün ve saatlerde zorunlu hallerde özel araçla şehirlerarası seyahat izne tabi olacak.

*Cenaze namazları ve nikah törenleri için de kişi sayısında kısıtlamaya gidilirken, aile yakınları dahil 30 kişiden fazla insanın bulunması yasaklandı.

*Evlerde yılbaşı kutlaması, taziye, mevlid yasaklandı

*AVM ve semt pazarları için de aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından belirleneceği aktarılırken, AVM'lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesi kararlaştırıldı.

*İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları'nın gerek görmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısını da belirleyebileceği belirtildi.

*Anaokullarının faaliyetlerine ara verildi

*Yüzme havuzu, hamam, sauna,  masaj salonu ve lunaparkların faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilirken, ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul etmeden sadece kupon/ganyan yatırma işleminin yapabilecek."

Kararların, yeni bir karar alınıncaya kadar geçerli olacağı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.