İçişleri Bakanı: 2 bin Ezdi kadın IŞİD'den kurtarıldı

İçişleri Bakanı: 2 bin Ezdi kadın IŞİD'den kurtarıldı

.

A+A-

Kürdistan İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, şuana kadar 2 binin üzerinde Ezdi kadının IŞİD’den kurtarıldığını, yüzlerce kaçırılan insanın akıbetinin öğrenilmesi ve kurtarılmaları için hükümet olarak çalışmaların sürdürdüklerini söyledi.

Kürdistan İçişleri Bakanı Rêber Ehmed bugün yaptığı basın açıklamasında, “21 yüzyılda kadınların kaçırılarak köleliştirilmesinden bahsetmemmiz büyük bir utanç. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, IŞİD’in kaçırarak köleliğe zorladığı 2 binin üzerinden Ezdi kadın ve kız çocuğunu kurtarmış, yüzlerce kaçırılan Kürt vatandaşının akıbetini öğrenmek için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Rêber Ehmed kaçırılan ve akibetleri bilinmeyen kadınların bulunması için hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını ve kurtarılan kadınların toplumda yer bulmaları, eğitim ve iş imkanları sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizdi.

BM’nin raporunda kadınların barış görüşmelerinde az yer aldığı yönündeki değerlendirmesine de değinen Rêber Ehmed, “Barışın sağlanması için kadınların bu tür alanlara aktif katılması şarttır. Toplumsal huzu ve barış için kadınların yer alması almazsa olmazlardandır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.