'İbrahim Kalın besteledi' denmişti: Kürtçe şarkıdan çalındığı ortaya çıktı

'İbrahim Kalın besteledi' denmişti: Kürtçe şarkıdan çalındığı ortaya çıktı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın sözlerini yazıp 'bestelediği' söylenen ve Afrin harekatı sırasında sarayın şarkıcılarının yer aldığı 'Milletin Duası' şarkısı çalıntı çıktı.

A+A-

 

Haber Merkezi-Milletin Duası şarkısının müziği 20 yıl önce bestelenmiş. Müzik, Suriye harekatında da tekrar dolaşıma sokulmuştu.

 

Tele1'in haberine göre Hükümete yakın Poll Prodiction tarafından 27 Nisan 2018 yılında çekilen klibin bilgilerinde, söz ve müzik bölümünde Türkiye Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve iki isim daha yer alıyor.

 

Milletin Duası isimli şarkının sözlerini İbrahim Kalın'ın yazdığı, müziğini de yine Kalın'ın bestelediği açıklanmıştı. Ancak müzik, Kürtçe şarkılar söyleyen Murat Bektaş tarafından 20 yıl önce bestelenmiş.

 

Sarayın korosu olarak da bilinen kadroda yer alan Orhan Gencebay, Sibel Can, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Cengiz Kurtoğlu, Yavuz Bingöl, Kutsi, Fettah Can, Alişan, Elif Buse Doğan, Metin Şentürk şarkıyı söyleyip, klip çekmişti.

 

ekran-goruntusu-20.png

 

Gazeteci Fehim Işık ve bazı sosyal medya kullanıcıları, şarkının müziğinin çalıntı olduğunu, orijinal ezgi ile birlikte paylaştı.

Kaynak: Ahval

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.