İBB’den Kürtçe ‘Kadına Destek Hattı’

İBB’den Kürtçe ‘Kadına Destek Hattı’

.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından; Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet verecek “Kadına Destek Hattı” açıldı.

İBB, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, 444 80 86 numarası üzerinden 7/24 hizmet verecek “Kadına Destek Hattı”nı hizmete açtı. Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet verecek hat için düzenlenen tanıtım toplantısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, birer konuşma yaptı.

Söz konusu hizmete ne kadar “az” ihtiyaç duyulursa, o kadar mutlu olacaklarını vurgulayan Kaftancıoğlu, “Kadına karşı şiddetle mücadele gününde, kadınlara bir telefon hattıyla, omzuna bir el konulmasının o kadınlarda ve tüm toplumda yaratacağı rahatlığı ve iyi gelme halini yoğun hissediyorum” dedi. “Kadın” ve “şiddeti” yan yana konuşmanın utanç verici olduğuna dikkat çeken İmamoğlu da “Toplumdaki bütün kadınlara karşı bir yönetici olarak kendimi sorumlu hissediyorum. Kadın mutlu ve huzurluysa, toplumda mutluluk ve huzur vardır” ifadelerini kullandı.

“Kadın” ve “şiddeti” yan yana konuşmanın utanç verici olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ama toplumda böyle bir gerçek var” diyerek, şunları söyledi:

“Tabii yeni hedefler koymak lazım. Cinsiyet eşitsizliği, erkeklerin kadına yönelik şiddet suçları, -bunları 21 yüzyılda konuşuyoruz- her geçen gün azalacağı yerde, daha fazla yer buluyor.  Daha fazla can sıkıcı olaylar ya da ortamlar yaşıyoruz. Açıkçası gitgide de büyüyor. İstatistikler de böyle gösteriyor. Bu anlamda hem Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hem İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar var. Bizim de yaptığımız araştırmalar var. Tüm istatistikler gösteriyor ki, hızlı aksiyon göstermemiz gereken bir alanı konuşuyoruz. Toplu bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var.”

Toplumun içerisinde kadının yerini güçlü kılmanın hayati önem taşıdığını belirten İmamoğlu, “Ancak böylesi bir toplumla süreci çok azaltabiliriz, kadına şiddeti azaltabiliriz. Güzel şehrimizin adını taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemiz gündeme getirildi. Şiddetin olduğu ortamda bunu konuşmak, hepimiz adına üzücü. Huzurlu ve güvenli bir toplum, şiddetten uzak sevgi ve saygının sağlandığı ailelerle mümkün. Hayatın her alanında müthiş bir dayanışma örneği gösteren kadınlar, bir de bu konuda mücadele etmek durumunda kaldılar. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek gündeme geldiğinde, yine en ön saflarda kadınların önemli bir mücadelesini hep birlikte izledik. Bu ihtiyaç, Türkiye’de yaşananlardan dolayı doğuyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.