Hulusi Akar: Mutabakat sağlanamadı

Hulusi Akar: Mutabakat sağlanamadı

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “terörle mücadele” konusunda NATO'da mutabakat sağlanamadığını belirterek, “Terörle mücadelede yalnız bırakıldık” dedi.

A+A-

Haber Merkezi- “Terörle mücadele” konusunda NATO'da mütabakat sağlanamadığını belirten Hulusi Akar, sözlerine şunları ekledi:

“Terörle mücadelede yalnız bırakıldık. Kimi çevrelerin, ulusal güvenliğimiz için attığımız adımları NATO ittifakını hiçe saydığımızın kanıtı olarak gösterme çabası mantık dışı.”

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin ise Akar, “Patriot'u istedik vermediler S-400'ü değerlendirdik. Ayrıca yerli olarak Hisar projesi çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Ülkesinin NATO içinde tüm yükümlülüklerine bağlı olduğunu belirten Hulusi Akar, sözlerine şunları ekledi:

“Türkiye, sınırlarımızdaki terör örgütü ile Avrupa arasında bir duvardır. NATO'nun varlığı ve Türkiye'nin üyeliğine dair temelsiz görüşler ortaya atılıyor. Kimileri attığımız adımların NATO ittifakının hiçe saydığımızı öne sürüyordu. Bu temelsizdir. Türkiye, NATO içinde yükümlülüklerini yerine getiriyor. Türkiye, hem halkının hem de NATO'nun sınırlarını korumaya devam edecektir.”

Kaynak: Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.