Hükümet Sözcüsü: Bağdat bütçeyi ödemezse Kürdistan Bölgesi'nin farklı alternatifleri olacaktır

Hükümet Sözcüsü: Bağdat bütçeyi ödemezse Kürdistan Bölgesi'nin farklı alternatifleri olacaktır

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Irak hükümetinin 320 milyar dinar tutarındaki memur maaşını göndermemesi halinde Kürdistan hükümetinin başka alternatiflere başvuracağını söyledi.

Irak hükümetinin Kürdistan bütçesine ilişkin vereceği cevabı beklediklerini dile getiren  Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, “Eğer Bağdat, 320 milyar dinar tutarındaki bütçeyi göndermezse, o zaman Kürdistan Bölgesi hükümeti başka alternatiflere başvuracaktır” dedi.

K24’ün sorularını yanıtlayan Cotyar Adil, hükümetin öncelikli işlerinden bir tanesinin memur maaşlarını ödemek olduğuna vurgu yaparak, “Bilindiği gibi hükümet memur maaşlarını ödemek için gerekli olan her şeyi yaptı. Memur maaşlarını ödemek için borç alındı. Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarını ödemek için yasal ve uygun  yollara baş vurulacaktır” ifadelerini kullandı. Adil, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin maaş ödemeleri konusunda ihmalkar davranmadığını ve davranmayacağını vurgulayadı.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu konuda Bağdat ile görüş alış verişinde bulunduk. Yazılı olarak onlara bu konuyu ilettik. Bu konun Irak bütçe yasası ile bir alakası bulunmuyor, çünkü bu Kürdistan Bölgesi halkının en meşru hakkıdır.”

Irak Hükümet Sözcüsü Ahmed Mela Tellal, 16 Kasım’da yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi memur maaşlarının borçlanma yasasının dışında olduğunu, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne 320 milyar dinar göndereceğini söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.