Hükümet Sözcüsü Adil: 1 Mart’ta yüz yüze eğitim başlayacak

Hükümet Sözcüsü Adil: 1 Mart’ta yüz yüze eğitim başlayacak

.

A+A-

Kürdistan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında 1 Mart’ta normal eğitim sürecine başlama kararının alındığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, toplantıda 3 temel konunun ele alındığını belirtti.

Toplantıda öncelikli olarak Kürdistan Bölgesi’nin 2021 bütçe yasa tasarısının ele alındığını belirten Adil, toplantıda Maliye Bakanı ve Planlama Bakanı’nın önerilerini sunduğunu kaydetti.

Toplantıda, Başbakan Mesrur Barzani’nin tüm bakanlıkların 1 haftadan kısa bir süre içerisinde gelir ve giderlerini Yüksek Ekonomi Kurulu’na sunmasını istediğini vurgulayan Adil, toplantıda sınır kapılarıyla ilgili düzenlemenin de gündeme geldiğini ve sınır kapılarının güvenliği için yeni bir güç oluşturulmasının Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını bildirdi.

Hükümetin Kürdistan Bölgesi’nin gelir ve giderleriyle ilgili şeffaf bir politika izlediğini kaydeden Adil, sınırlarda anlaşmasız ve resmi olmayan ticarete göz yumulmayacağını söyledi.

Toplantıda, Sağlık Bakanı’nın Covid-19 salgınında gelinen süreçle ilgili, Eğitim Bakanı’nın da eğitim sürecine ilişkin sunum yaptığını kaydeden Hükümet Sözcüsü, toplantıda 1 Mart’ta normal eğitim sürecinin başlamasına karar verildiğini bildirdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.