Hucam Surçi’nin şehit edilmesinin üzerinden 6 yıl geçti

Hucam Surçi’nin şehit edilmesinin üzerinden 6 yıl geçti

.

A+A-

 

Peşmerge Hucam Surçi, altı yıl önce Musul’da IŞİD tarafından hunharca katledildi. Şehid Hucam, duruşu ile Peşmergenin gösterdiği direniş ve kahramanlık örneğinin sembolü haline geldi.

Hucam Surçi, Peşmerge Güçleri ile IŞİD örgütü mensupları arasında 6 Ağustos 2014’te Duhok yakınlarındaki Naweran cephesinde çıkan çatışmada yaralandıktan sonra IŞİD’in eline geçti.

25 Ocak 2015’te örgüt tarafından sosyal medyada yayımlanan videoda, Hucam Suriçi’nin başının kesilerek katledildiği anlaşıldı.

Şehit Hucam’ın infazı, Kürdistan’da ve dünyada büyük tepkilere yol açtı.

Geride 11 yetim bıraktı

20 yıl peşmergelik yapan Şehid Hucam, geride en büyüğü 24 yaşında olan 5’i kız, 6’sı erkek 11 yetim bıraktı.

Çocuklarının ikisi engelli olan Hucam Surçi’nin iki oğlu kendisi gibi peşmergelik yapıyor.

Duhok’un Berdereş ilçesine bağlı Berdesur köyünde mütevazi bir evde ikamet eden ailesine Kürdistan Bölgesi hükümeti ve hayırseverler tarafından maddi yardımda bulunuldu.

Eşi Merari Ali ve çocukları, onurlu bir şekilde canını feda eden Şehid Hucam’ın bir mezarı olmasını istediklerini vurguladı.

Adına anıt dikildi şarkılar söylendi

15 Mart 2015’te Berdereş kasabasına bağlı Roviya kasabasında, Şehid Hucam isminin yaşatılması için heykeli dikildi.

Duruşu ile peşmergenin gösterdiği direniş ve kahramanlık örneği olan Şehid Hucam için bir çok sanatçı tarafından şarkı yapıldı.

Başkan Barzani ailesini ziyaret etti

Başkan Mesud Barzani 21 Mart 2015’te, şehit peşmerge Hucam Surçi’nin ailesini ziyaret etti.

Şehidin kardeşi Malik Surçi, Başkan Barzani’nin Newroz Bayramı vesilesiyle gerçekleştirdiği bu ziyaretin kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Kanı yerde kalmadı!

Şehit Hucam Surçi’nin katili olan IŞİD’linin aslen Kürt bir örgüt mensubu olan Muvaffık Esed İskender olduğu daha sonra anlaşıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeyken fırın işleten Muvaffık ve kardeşleri, IŞİD ortaya çıktıktan sonra Musul’a gidip örgüte katılmıştı. Muvaffık’ın Eyub ve Yunus isimli kardeşleri örgüte katıldıktan bir süre sonra öldürülmüştü.

Videoda Muvaffık’la birlikte Şehid Hucam’ın yanı başında duran diğer IŞİD’li de aynı şekilde Peşmerge Güçleri tarafından düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.