HSD’den Heseké cezaevindeki kaçış teşebbüsüne ilişkin açıklama

HSD’den Heseké cezaevindeki kaçış teşebbüsüne ilişkin açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Sözcüsü Kino Gabriel, Heseké kentindeki Al-Sinaa Hapishanesi’ndeki IŞİD’lilerin dün akşamki kaçış teşebbüsünde herhangi bir tutuklunun kaçamadığını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - Rojava’nın Heseké kentinde yaklaşık 5 bin IŞİD’li tutuklunun bulunduğu cezaevinde dün akşam saatlerinde firar girişimi yaşandı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Sözcüsü Kino Gabriel, binlerce yabancı IŞİD’linin tutuklu bulunduğu Ghweran semtindeki “Al-Sinaa” hapishanesinde, örgüt üyelerinin hapishane hücrelerinin iç kapılarını çıkardığını ve yatakhane duvarlarını deldiğini belirtti.

Olay sırasında Terörle Mücadele ekiplerinin bölgeyi kordon altına aldığını belirten Gabriel, koalisyon güçlerinin de alanı havadan denetlediğini kaydetti. Gabriel, müdahalenin ardından durumun kontrol edildiğini IŞİD’liler tarafından yaratılan “kaosun” sona erdirildiğini söyledi. HSD Sözcüsü, “Olay sırasında tutuklulardan kaçan olmamış, hapishane tamamen kontrol altına alınmıştır” dedi. Bu olayla HSD’nin tutuklu IŞİD’lileri kontrol etme yeteneğini bir kez daha doğruladığını vurgulayan Gabriel, “Ancak, IŞİD teröristlerini ve aile üyelerinin tutulduğu merkezler ve kamplar için maksimum koruma sağlamak için uluslararası toplumun ve uluslararası koalisyonun daha fazla desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.