HSD: Güvenli bölgeyi yerel güçlere devrettik

HSD: Güvenli bölgeyi yerel güçlere devrettik

Girêsipî Askeri Meclisi Komutanı Xelîl Xelfo, ABD ile Türkiye arasında varılan ‘güvenli bölge’ anlaşma çerçevesinde HSD'nin sınırdan 5 km içeri çekildiklerini ve bölgenin güvenliğini yerel güçlere devrettiklerini açıkladı.

A+A-

Girêsipî Askeri Meclisi Komutanı Xelîl Xelfo,  ABD ile Türkiye arasında varılan ‘güvenli bölge’ anlaşma çerçevesinde Suriye Demokratik Güçleri’nin(HSD)  sınırdan 5 km içeri çekildiklerini ve bölgenin güvenliğini yerel güçlere  devrettiklerini açıkladı.  

HSD’ye yakın bir haber ajansına konuşan  Xelîl Xelfo, HSD güçlerinin ABD ile Türkiye’nin Türkiye sınırından 5 km geriye çekildiğini ve sözkonusu bölgelerin güvenliğini yerel askeri güçlere bırakıldığını belirtti.

Girêsipî Askeri Meclisi Komutanı Herweha Xelfo, anlaşmanın şartları içerisinde yer alan maddelere göre, ABD ile yapılan görüşmeler neticesinde sınırdaki hendek, tünel ve mevzilerin kapatılması işleminin tamamlandığını dile getirdi.

7 Ağustos’da Türkiye ve ABD askeri heyetlerinin görüşmeleri sonucu Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde ortak ‘güvenli bölge’ oluşturma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Bu çerçevede sınırda ortak devriye başlamıştı.

Anlaşmanın ilan edilmesi ardından şu ana kadar ‘güvenli bölge’ olarak belirlenen bölgede ABD ve Türkiye ordusunun 5 ortak devriyesi gerçekleşti.

Basnews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.