HRW'den Irak'a tepki: Mülteciler zorla kamplardan çıkarılıyor

HRW'den Irak'a tepki: Mülteciler zorla kamplardan çıkarılıyor

.

A+A-

Irak’ta, kampların kısa sürede kapatılmasının mültecileri yoksullaştıracağını konusunda uyarıda bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), kimsenin onları zorla kamplardan çıkartmaması gerektiğini belirti.

HRW, Irak'ta kamplarda yaşayan mültecilerin yaşam koşullarıyla ilgili yaptığı açıklamada; Iraklı yetkililerin barınma, yiyecek, su ve sağlık hizmetleri ile diğer temel hizmetlere erişimi kolaylaştırması gerektiği ifade edildi.

Uzun süredir mülteci kamplarında yaşayan insanların yeniden entegrasyonunun önemine dikkat çeken HRW, “Ancak onları habersiz bir şekilde ve zor kullanarak kamplardan çıkarmak, insanları savunmasız ya da yoksul bırakıyor” sözlerine yer verdi.

"60 bin kişinin üstünde mülteci kamplarda yaşıyor"

Zorla çıkarılmalara tepki gösteren HRW, şu anda 60 bin 337 kişinin Irak’taki mülteci kamplarında barındığını bildirerek bunların tamamının 2014 - 2017 yılları arasında terör örgütü IŞİD ile Irak güçleri arasında yaşanan çatışmalardan etkilenen kişiler olduğunu kaydetti.

Öte yandan HRW’ye göre, Iraklı yetkililer ekim ayından bu yana 11 kampı kapattı ve 27 bin 191 mülteciyi söz konusu kamplardan tahliye etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.