Hoşyar Zêbarî: Operasyonlar tehlike çanları çalıyor!

Hoşyar Zêbarî: Operasyonlar tehlike çanları çalıyor!

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi Hoşyar Zêbarî yaptığı açılamada, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) yönelik sürdürdüğü askeri operasyonların tehlike çanları çaldığını duyurdu.

A+A-

Haber Merkezi - Irak Eski Dışişleri Bakanı ve PDK Politbüro Üyesi Hoşyar Zêbarî Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde PKK’ye yönelik başlattığı askeri operasyonlara yönelik bir mesaj yayınladı.

Kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı açıklamasında Hoşyar Zêbarî Türkiye’nin Zaxo tarafında gerçekleştirdiği askeri operasyonların jeopolitik gelecek açısından tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Zebari açıklamasında, askeri operasyonların tehlike çanları çaldığını ve Türkiye siyasi yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar ile tarihi Musul dosyasının yeniden hayata geçirilme talepleri nedeniyle tehlikeli bir hale geçiş yaptığına vurgu yaptı.

Türkiye’nin bir süredir başlattığı askeri operasyonlar nedeniyle Duhok kent sınırlarında bir grup sivil hayatını kaybederken aynı zamanda  bölgeye  yapılan bu saldırılar sonucunda doğaya da çok büyük zararlar verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.