Hollanda’da Kürt milletvekili adayı ırkçı grupların hedefinde

Hollanda’da Kürt milletvekili adayı ırkçı grupların hedefinde

.

A+A-

Hollanda’da Yeşiller Partisi (Groenlinks) adayı Serpil Ateş Turks.nl adlı site tarafından hedef gösterildi.

Site, Ateş’in çeşitli haber sitelerine verdiği röportajlara atıfta bulunarak, Kürt ve Alevi kimliğini hedef aldı.

Sitenin “Groenlinks PKK’lileri seçim listesine koyuyor” başlığıyla haber yapmasının ardından Ateş çeşitli facebook sayfalarında linç edildi.

Konuya ilişkin konuşan Ateş, “Böyle grupların Hollanda’da bu şekilde rahat hakaret etmesi normal bir şey değil. Bu kadar açık ve aleni bir cesaretle bunu yapmalarının nedeni Türkiye’deki sistemi buraya taşımak istemeleri. Çünkü orada Kürt veya Alevi bir siyasetçiye saldırı olduğunda, saldırganlar yargılancağına ödül alıyorlar. Görünüşe göre bu saldırgan grup,  Hollanda ile Türkiye’yi karıştırdı. Ben bunu partimle de görüştüm. Bunun peşini bırakmayacağım. Yasa tasarısına kadar gideceğim. Çünkü; demokrasinin işlediği bir ülkede, antidemokratik fikirlerinle siyasetçileri susturamazsın.

Kadınlığıma vurgu yapılarak, beni rencide etmeye çalışıyorlar. Ben utanmış ya da geri çekilmiş değilim. Daha fazla üstüne gideceğim, doğru şeyler yaptığıma inanıyorum. Ciddi anlamda tehdit ediliyorum. Tehditler aleni yapılıyor, bu cesaret bir yerlerden geliyor. Bunu tek başlarına yapmıyorlar. Turks.nl iki gün peş peşe benim hakkımda makale yazdı. Bilerek hedef haline getirdi” diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.