Hol Kampı'nda Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün bir çalışanı öldürüldü   

Hol Kampı'nda Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün bir çalışanı öldürüldü  

.

A+A-

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü (MSF), dün yaptığı açıklamada, bir çalışanlarının geçen hafta Rojava'nın Hesekê kentindeki IŞİD'li ailelerin tutulduğu El-Hol mülteci kampında öldürüldüğünü açıkladı. Bir MSF çalışanın 4 yaşındaki kızı da aynı kamptaki yangında hayatını kaybetti.

DPA’nın haberine göre, örgüt çalışanı Çarşamba günü erken saatlerde kampta bir grup insanla birlikte yaşadığı çadırda öldürüldü. MSF sözcüsü Will Turner, “Olayı ve ölüm sebebini daha iyi anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Örgüt çalışanının öldürülmesinden 3 gün sonra bir düğünde çıkan yangında üç çalışan yaralandı ve kampta bir çalışanın 4 yaşındaki kızı ile 6 kişi hayatını kaybetti. Örgüt, yaşanan olay karşısında şok olduğunu ve çok üzüldüklerini açıklarken, kamp sakinlerinin güvenliğine yönelik duyduğu derin endişeleri dile getirdi.

Kamptaki güvenlik koşullarının bu yıl kötüleştiğini belirten MSF, Ocak ayından beri 30'dan fazla kişinin silahla öldürüldüğünü ya da kaza sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Örgüt, uluslararası toplumu, kamp sakinlerinin güvenliği için sorumluluk alıp çözüm üretmeye çağırdı.

MSF, kampa sunduğu sağlık hizmetlerini de geçici olarak durdurdu.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Suriye'deki en büyük sığınmacı kampı olan El Hol'da 60 bini aşkın kişi kalıyor. Bu kişilerin yüzde 80'inden fazlası kadın ve çocuk. Ayrıca geçmişte ya da hâlen IŞİD destekçisi olan binlerce kişi de bu kampta yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.