HEZKURD online Kürtçe dil okulu başlattı

HEZKURD online Kürtçe dil okulu başlattı

.

A+A-

Kürtçe Dil Hareketi (Hereketa Zimanê Kurdî - HEZKURD), dünyanın her yerinden kişilerin online olarak katılacağı uluslararası dijital Kürtçe okulu kurdu.

Çalışma ilk etapta Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri ile başlamış durumda ancak daha sonra tüm lehçeleri kapsayacak şekilde devam genişletilecek.

Çalışma hakkında Rûdaw’a konuşan HEZKURD kordinatörü Fevzi Bulgan, “Dünyanın her yerinde Kürtçe’yi öğretebilmek için dijital kurslara başladık. Özellikle Avrupa ve Amerika'da yaşayan Kürtler bizi destekliyor ve onlarla birlikte çalışıyoruz. Şu an itibariyle yaklaşık 200 kişinin katıldığı Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerindeki kurslarımız devam ediyor. Katılımcılardan az miktarda para alıyoruz ve bu parayı da öğretmenlerimize veriyoruz. Birkaç farklı sınıfımız var. Bu sınıflarda hem Türkçe hem de Kürtçe dersler veriyoruz. Hiç Kürtçe bilmeyenlere Kürtçe’yi Türkçe öğretiyoruz” dedi.

“Her bir sınıfta 15 ila 20 arasında öğrenci bulunuyor”

Dijital Kürtçe okulun her bir sınıfında 15 ila 20 arasında öğrenci bulunuyor. Sınıflarda haftada iki gün 4’er saatlik dersler gerçekleştiriliyor.

Derslere katılmak isteyenler için Kurslar devamlı açık ve katılım saatleri esnek tutulmuş durumda. Zoom uygulaması üzerinden online olarak verilen derslerde her bir katılımcı kendi özel durumuna göre ders saatlerini seçebiliyor.

Yüz yüze dersler de verilecek

Derslere ilginin şu ana kadar iyi seyrettiğini, özellikle Kurmanci derslerine ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Fevzi Bulgan, “Biz hiç Kürtçe bilmeyen kişilere de Kürtçe’yi öğretmek istiyoruz. Bir süre sonra Kürtçe’nin diğer lehçelerinde de derslere başlayacağız. İlerleyen zamanlarda ise dernek ve kuruluşlarının katkılarıyla yüz yüze dersler düzenleyeceğiz ve projeyi bu şekilde genişleteceğiz” diye konuştu.

Bulgan, Zazaca öğrenmek isteyen öğrencilerinin de bulunduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.