Heşdi Şabi Şengal’e 3 tugay daha sevketti

Heşdi Şabi Şengal’e 3 tugay daha sevketti

.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde olası bir operasyon ihtimaline karşı Şengal’e güç takviye eden Heşdi Şabi’nin bölgeye 3 tugaylık bir askeri güç daha kaydırdığı öğrenildi.

Heşdi Şabi, Şengal’deki güçlerinin sayısını arttırıyor. Son olarak dün de 3 tugaylık bir güç daha Irak’ın değişik bölgelerinden getirilerek bölgeye yerleştirildi.

Şubat ayının ilk haftasında Musul, Necef ve Kerbela’dan getirilen üç tugaylık Heşdi Şabi birlikleri Şengal’e konuşlandırılmıştı.  

Bedir güçleri 2’inci Tugayı ilçesinin doğusuna, 23’üncü Tugay batıya ve 14’üncü Tugay ise Şengal Dağı’na yerleşmişti. 

Şengal’e gönderilen Ebu Ala Welai liderliğindeki Seyduşuheda adlı gruba bağlı 14’üncü tugay, Hadi Amiri liderliğindeki Bedir güçlerine ait 21’inci tugay ve Fazilet Partisi’ne bağlı Şebab Risale adlı 33’ücü tugayın okul ve hükumet binalarına yerleştiği öğrenildi.  

Şengal’de ayrıca Heşdi Şabi bünyesindeki Nuceba, Hizbullah ve Ezidi Kürtlerin de içerisinde yer aldığı farklı gruplar da bulunuyor.

Şengal ve çevresine konuşlanan Heşdi Şabi savaşçılarının sayısı ise 20 bini buluyor.  

Heşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyaz, Peşmnerge ile birlikte IŞİD’e karşı savaştıklarını belirterek, “Kürtlerle kardeşleimizlem aramızda hassasiyet oluşturacak çabalara karşıyız. İsmimizin sertlkle anılmasını istemiyoruz. Biz Kürt ve Arap kardeşliğinin sürmesinde ısrarcıyız” dedi.

Heşdi Şabi Kuzey Cephesi Sorumlusu Ali Hüseyin de Şengal’e yerleşen güçlerin Irak ordusu ve yerel polis güçlerine destek için bölgeye gittiğini belirterek, ikinci bir emre kadar orada kalacaklarını söyledi.

/ Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.