Helbusi: Ezidilere yönelik korkakça eylemi kınıyorum

Helbusi: Ezidilere yönelik korkakça eylemi kınıyorum

Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, IŞİD’in Ezidi Kürtlere yönelik acımasızca insanlık suçu işlediğini belirterek, “Bir kez daha herhangi bir dini veya mezhebi temsil etmeyen bu insanlık dışı korkakça terörist eylemi kınıyorum” dedi

A+A-

Şengal Katiliamı’nın altıncı yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Muhammed Helbusi “IŞİD terörist çetelerinin Irak halkının bileşenlerinden bir olan Ezidi halkına karşı işlediği cinayet, istismar ve zorla yerinden etme suçlarını büyük bir acıyla hatırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

“Bir kez daha herhangi bir dini veya mezhebi temsil etmeyen bu insanlık dışı korkakça terörist eylemi kınıyorum” diyen Helbusi, başta Ezidiler olmak üzere terör saldırılarına maruz kalan tüm Iraklı azınlık ve bileşenlerin  için istikrarlı bir yaşamı desteklediklerini söyledi.  

Irak Parlamento Başkanı Helbusi, “Terör mağdurlarının tazmin edilmesi, bölge sakinlerinin istikrar ve huzurunu hızlandırmanın bir gereğidir. Terörizmle mücadele edilen bölgelerde toplumsal barışın sağlanması önemlidir” dedi.

Helbusi, savaş döneminde kaybolan vatandaşların dosyalarının takip edilmesi gerektiğini ve yakınlarına adil hizmet edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.