HDP’den saldırı açıklaması: Siyasal iktidarın kışkırtmaları sonucu oldu

HDP’den saldırı açıklaması: Siyasal iktidarın kışkırtmaları sonucu oldu

HDP İstanbul İl Başkanlığı’na dün kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan HDP, “Bu saldırı siyasal iktidarın kışkırtmaları sonucudur” ifadesini kullandı.

A+A-

Haber Merkezi- Saldırının ardından HDP yöneticileri, milletvekilleri ve üyeleri il binasının önünde açıklama yaptı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, “Bugün 15:00 sularında il binamızda faaliyetlerimizi sürdürürken bir ses duyduk. Ben de o sırada tam girişteki odada bir görüşme yapıyordum. Sesi duyup dışarı baktığımızda bir kişinin il binamıza dönük bir şekilde havaya ateş açtığını gördük. Çok kötü bir sonuç da olabilirdi. Elindeki silahla binanın içine de ateş açabilirdi. Bu kişi iki gün önce binamıza gelmiş, il binamızda oturmuş, çay içmiş. Bir takım temelsiz konuşmalar yapmış. Arkadaşlarımız kendisiyle konuşmuşlar, usulünce çıkıp gitmiş. İki gün sonra tekrar geliyor.  HDP’ye yönelik sarf edilen kışkırtıcı sözler toplum nezdinde böyle bir fiile dönüşüyor. Bu sıradan, bireysel bir hareket değil. Sabah akşam basından partimize yönelik yapılan tüm kışkırtmaların sonucu bir kişinin burada ateş açması oldu. Bir kişi gündüz vakti gelip il binamıza ateş açıp elini kolunu sallayarak ilçe emniyete teslim olabiliyor. Sabahtan akşama kadar, Cumhurbaşkanından İçişleri Bakanına kadar HDP’ye yönelik sarf edilen kışkırtıcı sözler toplum nezdinde böyle bir fiile, harekete dönüşüyor. Biz siyasal bir partiyiz, yapmış olduğumuz tüm demokratik çalışmalar politik faaliyetlerimizin sonucudur. Faaliyetlerimizin kendilerinin önünü kestiğini düşünen iktidar bloğunun bize karşı kurduğu söylemler insanları kışkırtmaya dönüktür. Bu eylem de bunun sonucudur” dedi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı da “Kuşkusuz ki bu saldırının münferit olmadığını, saldırganın kendi kişisel fikrinin, yöneliminin olmadığını, bunu en iyi bilenin geçmiş dönemde de benzer saldırılara maruz kalmış HDP olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Elimizde saldırgana ait kayıtlar var”

“Biz biliyoruz ki bu saldırı, planlanmış, programlanmış, hem partimize hem Türkiye’deki demokratik kamuoyuna dönük bir mesajdır” ifadesini kullanan Avcı, “Bu saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Elimizde kendisine ilişkin kayıtlar da var, şahsın kendisini de tanıyoruz. Bir an önce tutuklanmasını ve yargılanmasını, bundan sonra, yargıda ve karakolda bu tip saldırılara tevessül edebilecek kişileri cesaretlendirici davranışlardan kaçınılmasını öneriyoruz. Oluşacak daha vahim sonuçların hiç kimseye faydasının olmayacağını hatırlatıyoruz. HDP adına tekrar bu saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.