HDP tabanının yüzde 70'i, 'Direnin' mesajı verdi

HDP tabanının yüzde 70'i, 'Direnin' mesajı verdi

HDP'li bir yönetici yaptıkları araştırmada tabanın yalnızca yüzde 10'u sine-i millet seçeneğini desteklediğini, yüzde 70'inin ise "direnin" mesajı verdiğini söyledi

A+A-

Haber Merkezi- Belediyelere atanan kayyımların ardından sine-i millet tartışmalarının yaşandığı HDP’de karar “Hiçbir mücadele alanından çekilmemek, demokratik ve meşru zeminlerde mücadeleye devam” oldu. HDP’li yöneticilere bu açıklamadan sonra tartışmanın bitip bitmediğini sorduk. HDP tabanında aslında böyle bir tartışma olmadığını söyleyen yönetici, “Daha çok sosyal medya üzerinden gelen bir baskıydı. Açıklamayı da bu tartışmayı bitirmek için yaptık” yorumunda bulundu. Kayyımların ardından bir kamuoyu araştırması yaptıklarını anlatan siyasetçi, “Sine-i millet isteyeni ölçmek için bir anket yaptırdık. Tabanımızın yüzde 10’u sadece ‘Çekilin’ dedi. Yüzde 70 ise ‘Direnin’ mesajı verdi” dedi.

HDP “çekilmeyeceğiz” açıklaması yaptığı toplantıda bir de erken seçim çağrısı yapmıştı. Bu çağrının arkasındalar ve seçimin 2023 yılından önce yapılacağı noktasında neredeyse bir mutabakat var. Erken seçim için HDP’de telaffuz edilen tarih ise 2021.

Bu arada HDP’nin olağan kongre süreci il kongreleri de devam ediyor. Şubat ayı için düşünülen büyük kongrenin takvimi kongrenin yapılmak istendiği Arena Spor Salonunun dolu olması nedeniyle 1 Mart olarak planlanıyor. Büyük kongrede parti kurulları yenilenirken eş genel başkanların da değişebileceği konuşuluyor.

Kaynak: Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.