HDP seçmeni ikinci turda kime oy verecek anketi

HDP seçmeni ikinci turda kime oy verecek anketi

Dİ-EN Araştırma Şirketi, 22-25 Nisan arasında Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik kamuoyu araştırması yaptı.

A+A-

Dİ-EN Araştırma Şirketi, 22-25 Nisan arasında Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik kamuoyu araştırması yaptı. HDP’ye oy veren seçmenle yapılan araştırmada, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda farklı aday kombinasyonlarıyla seçmene ‘’Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda sonuçlanmazsa ikinci turda şu adaylardan hangisine oy verirsiniz?’’ sorusu soruldu. Erdoğan’ın karşısında yer alacak farklı isimlerle araştırmadan şu sonuçlar çıktı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu seçeneklerinde seçmen yüzde 11.3 Erdoğan, yüzde 13.9 Kılıçdaroğlu derken, yüzde 13.1 ‘’oy kullanmam’’, yüzde 12.9 ‘’kararsızım’’, yüzde 48.8 ‘’HDP kimi desteklerse o adaya veririm’’ dedi. Erdoğan ve İnce seçeneklerinde seçmen yüzde 15.6 Erdoğan, yüzde 5,9 İnce derken, ‘’oy kullanmam’’ diyen yüzde 15.7, ‘’kararsızım’’ yüzde 9.9,

‘’HDP kimi desteklerse o adaya veririm’’ diyen de yüzde 52.9 olarak gerçekleşti.

Erdoğan ile Yılmaz Büyükerşen seçeneklerinde seçmenin yüzde 9.9’u Erdoğan, yüzde 8.7’si Büyükerşen dedi. ‘’Oy kullanmam’’ diyen yüzde 12, ‘’kararsızım’’ diyen 11.5, ‘’HDP kimi desteklerse o adaya veririm’’diyen ise yüzde 57.9 olarak gerçekleşti.

Erdoğan ile Akşener seçeneklerinde seçmenin yüzde 19.7’si Erdoğan, yüzde 7.1’i Akşener derken, yüzde 19.2 ‘’oy kullanmam’’, yüzde 12 ‘’kararsızım’’, ‘’HDP kimi desteklerse o adaya veririm’’ diyen yüzde 42 oldu.

Erdoğan ile Gül seçeneklerinde ise yüzde 5.7 Erdoğan derken, 15.5 Gül dedi. ‘’Oy kullanmam’’ yüzde 15.3, ‘’kararsızım’’ 8.5, ‘’HDP kimi desteklerse o adaya oy veririm’’ yüzde 55 oldu.

Erdoğan ile Şener seçeneklerinde ise seçmenin 5.4’ünün tercihi Erdoğan, 16.9’unun ise Şener oldu. ‘’Oy kullanmam’’ diyen 12.8, ‘’Kararsızım’’ diyen yüzde 8, ‘’HDP kimi desteklerse o aday oy veririm’’ diyenler yüzde 56.9 olarak gerçekleşti.

Erdoğan ile Kesici seçeneklerinde ise yüzde 7.3 Kesici, yüzde 16.9 Erdoğan’ı tercih ederken, ‘’oy kullanmam’’ yüzde 19, ‘’kararsızım’’ yüzde 14, ‘’HDP kimi desteklerse o adaya oy veririm’’ yüzde 42.8 oldu.

(Cumhuriyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.