HDP Genel Merkezi’nde ‘siyah çelenk’ gerginliği: Polisten ‘Seni çivilerim’ tehdidi

HDP Genel Merkezi’nde ‘siyah çelenk’ gerginliği: Polisten ‘Seni çivilerim’ tehdidi

.

A+A-

Bir grup HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakmak ve oturma eylemi yapmak istedi. Ancak Genel Merkez’de bulunan partililer bu girişimi engelledi.

Söz konusu kişilerin dağa çıkan çocukları için HDP'yi suçlayarak Diyarbakır'da parti binası önünde çadır açan aileler adına hareket eden kişiler oldukları bildirildi.

Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakmak ve oturma eylemi yapmak isteyen bu kişilerle partililer arasında gerginlik çıktı. Partililer çelenk bırakılması ve oturma eylemi yapılmasına izin vermek istemedi.

HDP binasındaki görevlilerin çelengi kaldırmak istemesi üzerine arbede yaşandı.

Olay sırasında söz konusu kişiler, parti genel merkezine gelen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a hakaret etti. Bu kişilerden birinin Ayşe Acar Başaran'a “Kes sesini, çivilerim seni valla” dediği duyuldu.

Yaşanan olay sonrası HDP'den açıklama yapıldı. Açıklamada "Genel Merkez binamızın önünde polis eşliğinde basın açıklaması yapıldı. Polis binamızı ablukaya aldı ve çıkışları engellemeye çalıştı. Polis halen bina önünde ve çevresinde bekleyişini sürdürüyor” denildi.

HDP’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, “Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiçbir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir” denildi.

“Bu eylemin sahibi İçişleri Bakanlığı’dır”

Daha sonra açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Mesele evlatlarını arayan aileler değil, mesele iktidarın politikası olarak İçişleri Bakanlığı’nın planı burada gerçekleşiyor. Bu eylemin sahibi buraya gelenler değil; bu eylemin sahibi İçişleri Bakanlığı’dır” dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.