HDK ve Kürdistani İttifak Çalışması

HDK ve Kürdistani İttifak Çalışması

.

A+A-

Aziz Yağan/Nerinaazad

HDP, BDP, Azadi Partisi, DDKD, İÖP, KKP, KDP (Kürt Demokratlar Platformu), KDP-T’den oluşan ve kendilerine ‘Kürdistani İttifak Çalışması’ diyen grup, HDP’ye destek çağrısı yaptığı açıklamada “Türkiye bu siyasi tutumuyla, eskinin denenen ve sonuç vermeyen Kürt sorununda güvenlikçi politikasında diretmesi, bir çıkmaz sokaktır.” ifadesi ile HDP’nin sahiplenildiği ve savunulduğu açıkça belirtilerek, HDP’ye yapılanın Kürdlere karşı yapıldığı ilan edilmiştir.

Kürd yapıları olarak HDP’nin haksızlığa uğradığını beyan etmek ve destek vermek farklıdır; ancak, HDP VE BDP’nin de içinde yer aldığı “Kürdistani İttifak Çalışması” adı altında böyle bir beyanda bulunarak HDP’ye yapılanı Kürdlere yapılmış gibi göstermek farklıdır.

HDK bir çatı örgütü olduğuna göre; HDP, HDK’dan ayrılmadığına göre; HDP, HDK’dan dışlanmadığına göre; HDK ‘demokratik cumhuriyet’ hedefinden sapmadığına göre; “Kürdistani İitifak Çalışma” grubunu HDK’ya ait bir alt çalışma grubu olarak değerlendirmek gerekiyor. Çağrıda desteği istenen ‘halkımız’ da HDK’nın halklarından sadece biridir. 

HDP imzacısı olduğu HDP’ye destek çağrıları ile “Kürdistani ittifak çalışması”nda yer alan tüm yapılar ve yapılara dahil bireyler özgür iradeleriyle Öcalan’ın HDK’sına katılmış, demokrasi güçlerinin birer bileşeni olmuşlardır.

“Kürt ittifakı çalışması” değil de, Kürdistan ittifakı çalışması” adını alan ve ittifak ilkelerini yazılı olarak imza altına aldığını düşündüğüm bu gruba yine HDK’nın hedeflediği “Kürt ulusal birliği” denemelerinde de başarılar diliyorum. 

Dostlarımız hangi yapının neyi ve kimi temsil ettiğini, neyin nelerden dolayı olduğunu bizlerden daha iyi bildiklerinden eminim. Kararlarına, emeklerine saygı duymak gerekiyor. Bunu kabullenmek ve kendilerine hayırlı olsun demek gerekiyor.

 Bizlerse, yolumuza devam ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.