Hamas'tan Batı Kudüs'e roketli saldırı

Hamas'tan Batı Kudüs'e roketli saldırı

.

A+A-

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Hamas, Batı Kudüs ve İsrail'in güneyine 6 roket atıldığını duyurdu.

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Hamas, Batı Kudüs ve İsrail'in güneyine 6 roket atıldığını duyurdu.Israel Times'in haberine göre Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlere karşı Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi.

Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve İsrail'in güneyine roket atılmasıyla birlikte İsrail'de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı.İsrail parlamentosu (Knesset) tahliye edilirken,  İsrailli milletvekilleri Knesset'ten çıkarılarak sığınaklara götürüldü.

İsrail polisi, 1967’deki işgalin yıldönümü olan Kudüs Günü kapsamında şehrin Müslüman kesiminden geçmemesi şartıyla izin verilen Yahudi bayrak yürüyüşünü başlamasından kısa süre sonra engelledi.

İSRAİL’DEN KARŞILIK

İsrail uçakları da, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın roket saldırılarına misilleme olarak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda 9'u çocuk, 20 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, roket saldırılarının ardından Gazze sınırına yeni bir yığınak da başlattı.

Bölgedeki saldırılar karşılıklı sürüyor.

MECLİS’TEN İSRAİL’E ORTAK KINAMA

Meclis’te grubu bulunan beş parti, ortak bildiriyle İsrail'i kınadı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekillerinin imzaladığı bildiride, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.