Halep’teki Kürt mahalleleri 8 gündür Suriye hükümetinin kuşatması altında

Halep’teki Kürt mahalleleri 8 gündür Suriye hükümetinin kuşatması altında

.

A+A-

Halep’teki iki Kürt mahallesi Şeyh Maksud ve Eşrefiye, son 8 gündür Suriye hükümeti ile Özerk Yönetim arasında akaryakıt konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Suriye güçleri tarafından kuşatılmış durumda.

Hem Şeyh Maksud hem de Eşrefiye’deki yerel kaynaklarla temasa geçen Rûdaw, bölgeden son bilgileri aldı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, 5 Nisan Salı günü başlayan abluka halen devam ediyor ve iki Kürt mahallesine un ve diğer temel gıda malzemelerinin girmesine izin verilmiyor.

Rûdaw’a bilgi vren kaynaklara göre kuşatmanın nedeni, Suriye hükümeti ile Özerk Yönetim arasında dizel akaryakıt konusunda çıkan anlaşmazlık. Suriye hükümeti, Özerk Yönetim’den kendisi için ayrılan yakıt payını artırmasını istiyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, olayla ilgili Rûdaw Medya Ağı’na konuştu. Şêxo “O mahallelerde yaşayanların çoğu Efrinli mülteciler. Kuşatma devam ederse insani bir felaket yaşanabilir. Mahallelere un, yakıt, bebek maması ve sütün girmediğini biliyoruz” dedi.

Özerk Yönetim Güvenlik Güçleri de kuşatmaya karşılık, Kamışlo’daki havaalanını beş gün süreyle kuşatarak operasyonları askıya aldı. Güvenlik güçleri ayrıca Suriye hükümet güçlerinin Kamışlo Havalimanı’na erişimini kesti.

/rûdaw/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.