Hakkari Valiliği’nden ‘bilindik’ açıklama: İkaz ateşinde yaralandı

Hakkari Valiliği’nden ‘bilindik’ açıklama: İkaz ateşinde yaralandı

.

A+A-

Hakkari Valiliği, daha önceki olaylarla ilgili yaptığı açıklamalarda olduğu gibi Reşit Ekinci’nin de “havaya ikaz ateşi” sonucu yaralandığını iddia etti.  

Hakkari Valiliği, Derecik ilçesine bağlı Derindere (Çemêkurk) köyünde arkadaşlarıyla pikniğe çıkan Reşit Ekinci’nin askerler tarafından havaya açılan ateş sonucu yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı. Olayın 30 Aralık’ta Derecik’in Samanlı bölgesinde meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Sınırı korumakla görevli 1216 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi ile sınır hattı arasında kalan Askeri Yasak Bölge içerinde 6 şüpheli şahıs görülmüştür” denildi. 

‘ARBEDE’ İDDİASI 

Söz konusu kişilerin bölgeden uzaklaştırılması için “ikazda” bulunulduğu kaydedilen açıklamada, “Görevli personel tarafından; sınıra ve Üs Bölgesine yakınlığı nedeni ile olası fotoğraf çekme veya kaçakçılık gibi sınır güvenliğini tehdit eden olayların engellenmesi maksadıyla şahısların bölgeden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunulmuş, şahısların mukavemet etmesi neticesinde yaşanan arbede esnasında havaya ikaz ateşi açılmıştır. Olayın ardından hafif yaralandığı görülen Reşit Ekinci (26) tedavisi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmiş, yapılan muayenesinde; yara bölgesinde şişlik, cilt altında (3) mm’lik çok sayıda lezyonun dikkat çektiği ve küçük metalik yabancı cisimlerin lehine değerlendirmelerin yapıldığı ifade edilmiştir” iddialarına yer verildi. 

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.  

Açıklamada, bölgenin “piknik alanı” olmadığı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin “piknik iddiasının” doğru olmadığı da ileri sürüldü. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.