HAK İnisiyatifi’nden Dedeoğulları ailesinin katledilmesine ilişkin rapor

HAK İnisiyatifi’nden Dedeoğulları ailesinin katledilmesine ilişkin rapor

.

A+A-

 HAK İnisiyatifi, Dedeoğulları ailesinin katledilmesine yönelik hazırladığı raporda yeterli önlem alınmaması sonucu katliama zemin hazırlandığı bulgusuna ulaştıklarını bildirdi.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Dedeoğulları ailesine yönelik gerçekleşen saldırıda Yaşar Dedeoğulları (65), eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) hayatını kaybetmişti.

Ardından Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili aranan katil zanlısı Mehmet Altun yakalanıp tutuklanmıştı.

HAK İnisiyatifi, Dedeoğulları ailesine yönelik “Konya Meram’da Kürt Bir Aileden Yedi Kişinin Katledilmesine İlişkin İnceleme ve Araştırma Raporu” adlı bir rapor hazırladı.

Yakın dönemde gerçekleşen saldırıların işaret ettiği tehlikelere yönelik bir önlem alınmamış olması ve sonuçta bir katliama açık kapı bırakılmış olması çok ciddi ihmaller olduğunu gösterdiği sonucuna varılan raporda, siyasi parti temsilcileri, Dedeoğulları ailesinin yakınları ve katliamın gerçekleştiği Hasanköy Mahallesi muhtarı dahil pek çok tarafla yüz yüze görüşme yapıldı.

“12 Mayıs 2021 tarihinde Dedeoğulları ailesinin uğradığı saldırıdan sonra bütün aile üyeleri darp edilmiş olmasına rağmen, saldırıya katılan herkesin tespiti ve yargılanarak cezalandırılması yönünde etkin soruşturma yürütülmeyerek izlenen cezasızlık politikası, 21 Temmuz tarihinde Dal ailesinin linç edilmesine ve Hakim Dal’ın öldürülmesi sonrasında etkin bir soruşturma yapılmayarak bu cinayete katılan herkesin cezalandırılacağına yönelik bir mesaj verilmeyişi, 30 Temmuz tarihinde Dedeoğlları ailesine yönelik gerçekleştirilen katliama zemin hazırlamıştır” tespitinin yapıldığı raporda, katliamın olası ortaklarının tespit edilerek yargılanmaları ve cezalandırılmaları istendi.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.