Gündemlerinde Neler Var?

Gündemlerinde Neler Var?

Temelli başkanlığındaki HDP heyeti, 4 günlük ziyareti kapsamında Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüşecek.

A+A-

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti, 4 günlük ziyareti kapsamında Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüşecek.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) bir heyet bu gün sabah saatlerinde Erbil’e ulaştı.

Heyeti Erbil Uluslararası Havalimanı’nında Erbil Valisi Nevzad Hadi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Hüseyi ve HDP Kürdistan Bölgesi Temsilciliği Eşbaşkanı Müzeyyen Güneş karşıladı.

HDP heyetinin ziyaretine ilişkin konuşan Müzeyyen Güneş, ziyaretin böyle bir süreçte gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Güneş, heyetin ziyaretinin amacını ve gündeme getirilecek konuları şu şekilde açıkladı:

“Her taraftan Kürt kazanımlarına yönelik saldırılar var. Rojava’da, Güney ve Kuzey’de var. Bu yüzden böylesi bir süreçte bu ziyaret çok önemli. Tüm Kürt liderlerle, Kürt halkının siyasi temsilcileri olan parti ve sivil toplum kuruluşları ile görüşme olacak. Mevcut sorunların çözümü için hiç olmazsa olumlu bir adım atma ve Kürt kazanımlarının korunması amaçlanıyor. Bununla birlikte yeni Kürdistan Bölgesi hükümeti için bir kutlama ziyareti olacak. Kürdistan Bölgesi sınırları üzerinde sürdürülen operasyonları biz Türkiye’nin Kürdistan’ı işgali şeklinde değerlendiriyoruz. Bununla birlikte Mahmur Mülteci Kampı’ndaki durum var. Kamp bir abluka altında, her taraftan kapılar üzerlerine kapatılmış, kimse ziyaret edemiyor.”

HDP heyetinin ilk olarak Başkan Mesud Barzani ile bir araya geleceğini aktaran Güneş, “Sayın Neçirvan Barzani’nin dışarıda programı vardı, onunla da yarın görüşme olacak. Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşme talebimiz var. Programa ona da bakacağız. Siyasi partiler ve şahsiyetlerle görüşme olacak. Asıl amaç Kürtlerin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunmaktır” dedi.

Ziyaret kapsamında heyetin 9 Eylül’de Süleymaniye’ye geçeceğini dile getiren Müzeyyen Güneş, burada Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve diğer partilerle de iki gün boyunca görüşeceklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.