Gülşen, imam hatiplilerle ilgili sözleri sebebiyle tutuklandı

Gülşen, imam hatiplilerle ilgili sözleri sebebiyle tutuklandı

.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada dolaşan videodaki "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle şarkıcı Gülşen hakkında dün gece (24 Ağustos) soruşturma açmıştı. Gülşen hakkında bu sabah ise (25 Ağustos) gözaltı kararı verildi. Beşiktaş'taki evinde gözaltına alınan Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gülşen'in tutuklanmasına karar verildi.

Gülşen’in bir konser esnasında “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki sözleri dün akşam (24 Ağustos) sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal medyada gündem olan sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında  “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde savcılığa getirilmesine karar vermişti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. Madde kapsamında  resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.”

“Gülşen tutuklansın” hashtagi açıldı

Gülşen’in İmam Hatiplilere yönelik sözlerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla birlikte #GülşenTutuklansın Hashtagi Türkiye gündeminde girdi.

Gözaltı kararı

Bugün (24 Ağustos) sabah saatlerinde ise Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi. Kararın ardından Gülşen, İstanbul Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

“Aylar öncesine ait bu görüntünün provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum”

Oda TV’de yer alan habere göre Gülşen, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

“Suçlamayı kabul etmiyorum. Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine, bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçti. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven fırsat eşitliğine inan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım”

“Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum.”

“Ben imamhatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım.”

Tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi

Gülşen, ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Instagram’dan açıklama yaptı

 Instagram hesabından bir açıklama yapan şarkıcı, şu ifadeleri kullandı:

 “Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım…”

Konser yeni değil, sözlerin muhatabı İmam Hatip mezunu olan gitarist

Öte yandan, Gülşen’in bu sözleri bazı yayın organlarında yer aldığı gibi önceki gece verdiği bir konserde değil, 30 Nisan’da Jolly Joker Arena’da verdiği konserde sarf ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Serra Karaçam ise Gülşen’in bu sözlerinin İmam Hatip mezunu olan gitaristine söylediğini yazdı. Karaçam, “Gülşen gitaristinden bahsediyormus. Gitaristi de taciz etmiş oluyor bu sözleriyle. Çok yazık. Ancak toplumsal infiale yol açacak kadar topluma bir mesaj yok ortada durum buysa” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.