Graham: Türkiye'yi cehennemden gelme yaptırımlar bekleyecek

Graham: Türkiye'yi cehennemden gelme yaptırımlar bekleyecek

Trump'a yakın isimlerden biri olan Senatör Lindsey Graham, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine girmesi durumunda ABD Kongresi'nin 'Kapsamlı, derin ve yıkıcı yaptırımlar' uygulayacağını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Suriye'ye girişine vize vermesine şiddetle karşı çıkan isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham tepkisini bir kez daha dile getirdi.

Trump'ın ABD senatosunda ki en büyük destekçilerinden olan ve aynı zamanda Türkiye'ye olan yakınlığıyla da bilinen Graham Suriye'nin kuzeyine bir operasyon gerçekleştirilmesi durumunda Türkiye'ye "cehennemden gelme" yatırımlarla cevap verileceğini söyledi.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Graham, "Türkiye Suriye'nin kuzeyine girerse, bu adımı Kongre'nin cehennemden gelme yaptırımları takip edecektir. Kapsamlı, derin ve yıkıcı yaptırımlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da Graham’ın ‘tweet’ine yine Twitter üzerinden cevap verdi. Kılıç, “Sayın Senatör, temel hedeflerimiz vatandaşlarımızın emniyeti ve güvenliğini güvenceye almak, bölgemizde barış ve istikrarı sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini muhafaza etmektir. Size göre bu hedeflerden hangisi KİLİT BİR NATO MÜTTEFİKİNE karşı bu uygunsuz tehditleri haklı kılıyor?” dedi.

Senatör Graham dün de sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda ve Fox News’da katıldığı yayında, hem Türkiye’nin olası operasyonunu hem de Trump yönetiminin bölgeden asker çekme kararını sert şekilde eleştirmişti. Graham, “Kürtleri terk ederek en tehlikeli mesajı- Amerika’nın güvenilmez bir müttefik olduğu mesajını verdik. Türkiye’nin Suriye’yi işgal etmesi halinde iki partinin desteklediği yaptırımları sunacağız ve Kürt güçlere saldırmaları halinde NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısında bulunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-3510.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.