Graham: Türkiye'ye tavsiyem ilişkileri tamamen yok etmeden durmalarıdır

Graham: Türkiye'ye tavsiyem ilişkileri tamamen yok etmeden durmalarıdır

ABD'de Cumhuriyetçilerin etkili Senatörlerinden Lindsey Graham, dün Erdoğan ve Trump arasında geçen telefon görüşmesini anlattı.

A+A-

 

Haber Merkezi- Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen telefon görüşmesini anlatan Cumhuriyetçi Parti Senatörlerinden Lindsey Graham, Trump’ın “Türkiye, Kobane çevresindeki Kürt topraklarını almaya devam ederse bunu Erdoğan'ın sözünden dönmesi ve gerilimin ciddi şekilde tırmandırılması olarak kabul edeceğim" dediğini aktardı.

Graham, Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Türkiye'den Kobane'den uzak durması konusunda söz alındığını söylerken, "Kongre, Kobane'de veya etrafında meydana gelecek gaddarlıklar için Erdoğan'ı kişisel olarak sorumlu tutacaktır" ifadesini kullandı.

Graham'in açıklamaları şöyle:

"Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Başkan Trump arasında geçen ve Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan Suriye'de gerilimi daha da artırmamak için Kobane bölgesinden uzak durma sözünü aldığı konuşmanın bir parçasıydım. Eğer Türkiye ilerlemeye ve Kobane çevresindeki Kürt topraklarını almaya devam ederse bunu Erdoğan'ın sözünden dönmesi ve gerilimin ciddi şekilde tırmandırılması olarak kabul edeceğim.

Kongre ve yönetimi, Kobane'de veya etrafında meydana gelecek gaddarlıklar için Erdoğan'ı kişisel olarak sorumlu tutacaktır. Benim Türkiye'ye tavsiyem ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri tamamen yok etmeden durmalarıdır."

 

'YAPTIRIM TASARISINI PERŞEMBE GÜNÜ SUNACAĞIM'

Lindsey Graham, Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren tasarıyı da Perşembe günü Senato'ya sunacağını açıkladı.

Graham, "Türkiye yaptırımları tasarısını Perşembe günü sunacağım. Trump yönetiminin kararname yoluyla Türkiye'ye karşı attığı adımı takdir ediyorum ama bunun ertesi gelecek" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.