“Gördüğümüz şey, Irak Parlamentosu’nun anlaşma niyetinde olmadığıdır”

“Gördüğümüz şey, Irak Parlamentosu’nun anlaşma niyetinde olmadığıdır”

.

A+A-

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, merkezi Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki anlaşma ve Irak Parlamentosu’nun yasa karşısında sergilemiş olduğu tavır hakkında açıklama yaptı.

Hemin Hewrami, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezi Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki anlaşmayı desteklediklerini ifade ederek, anlaşma şartlarının yerine getirilmesi için Erbil’in Bağdat’a hiçbir mazeret bırakmadığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti heyetinin Bağdat’ta gerçekleştirdiği toplantılar hakkında bilgi veren Hewrami, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat'taki toplantıları daha çok Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu ile bütçe yasa tasarısı ve Kürdistan Bölgesi'nin payıyla ilgilidir. Hükümetin parlamentoya sunduğu tasarıyı destekliyoruz, ancak parlamentodaki kriz daha karmaşık ve onu değiştirmek için bir girişimde bulunulmuştur” dedi.

Irak Parlamentosu ve hükümetinin, Kürdistan Bölgesi'ne gereken bütçeyi göndermemesi için hiçbir mazeret ve bahanenin kalmadığını aktaran Hewrami, “Gördüğümüz şey, Irak Parlamentosu’nda sert bir yaklaşım olduğu ve anlaşma niyetinde olmadıklarıdır. Bu yüzden müzakerelerde engel çıkarıyorlar” ifadesini kullandı.

Hewrami sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve parlamentosunun amacı Irak hükümeti ile bir anlaşmaya varmaktır. Kürdistan Bölgesi’ne gereken bütçenin gönderilmesi önünde hiçbir mazeret bırakmamaktır. Tüm çabalar bunun içindir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.