Gorbaçov'dan Putin-Biden görüşmesine ilk yorum!

Gorbaçov'dan Putin-Biden görüşmesine ilk yorum!

.

A+A-

Eski SSCB lideri Mihail Gorbaçov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden'in ortak açıklamasını olumlu karşıladığını dile getirerek, bu açıklamanın nükleer savaşın kabul edilemez olduğu yönündeki Gorbaçov-Reagan formülünü doğruladığını kaydetti.

Mihail Gorbaçov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden'in ortak açıklamasına değerlendirmede bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Bu görüşmeye giden yol zordu. Başkan Ronald Reagan ile ilk görüşmemize giden yolu hatırlıyorum, biz de yolun sonunda ortak açıklamaya gelmiştik. Şimdi de Rusya ve ABD liderlerinin, nükleer savaşın kabul edilemez formülümüzü doğruladıklarını görüyorum. Bu temelde, stratejik istikrar ve nükleer silahlar konusunda kapsamlı görüşmelerin başlatılması da bir o kadar önemli. Onlara başarılar diliyorum."

Açıklamasında, "Her şeyden önce, toplantının gerçekleştiğinden ve gelen ilk açıklamalara bakılırsa yapıcı nitelik taşıdığından memnuniyet duyuyorum" diyen Gorbaçov, "Bu, görüşmeden sonuç alınmayacağını söyleyenlere yanıt oldu. En zor durumlarda bile diyalogun yapılabileceğini ve yapılması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. İki ülke lideri örneğini gösterdi. Bunu takdir ediyorum" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.