Goran Hareketi: Bir kısım reform taleplerimiz yasalaştı

Goran Hareketi: Bir kısım reform taleplerimiz yasalaştı

Goran Hareketi Partisi Başkanı bir kısım reform taleplerinin, reform yasa tasarısında kabul edildiğini ve bunların yasalaştığını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Goran Hareketi Partisi Başkanı bir kısım reform taleplerinin, reform yasa tasarısında kabul edildiğini ve bunların yasalaştığını söyledi.

Parlamento dün 16.01.2020 saat 11.00’de reform yasa tasarısını oylamak üzere toplandı. Yapılan oylamada yasa tasarısı 89 parlamenterin ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

Reform yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Goran Hareketi Partisi Başkanı Elî Heme Salih reform yasa tasarısı için şunları söyledi,”  Biz oy verdik şehit listesinin ve siyasi tutsakların silinmesi için. Biz oy verdik bir kişi iki maaş almasın. Oy verdik ki bütün kurumlarda birimlerin hesabı olsun. Bizler daha önce defalarca söyledik onlarca, binlerce emekli bakan, yönetici var ve sanki çalışıyorlarmış gibi binlerce milyon alıp götürdüler ve bu durumun ortadan kalkması için oy verdik. Bizler oy verdik 6 milyon ve birkaç bin olan maaşlarımız kesilip maaşı az olanlara verilsin. Bütün bunların değişmesi için oy verdik.”

Salih,” Çalışma hayatı için emeklilik yasasının düzenlenmesi gerekiyor.  Böylesi bir hazırlık var. Başkan’dan komutana kadar emeklilik bu yasaya göre yapılacak. Hükümetin açıklamasına göre ise bu yasal düzenleme 6 ay içinde hazırlanmış olacak” emeklilik yasası hakkında konuştu.

Reform Yasa Tasarısı

Kürdistan Parlamentosu, reform yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

Parlamento bugün saat 11.00’de reform yasa tasarısını oylamak üzere toplandı. Tasarı maddelerinin tek tek okunduğu oturumda, ilgili komisyonların önerileri de sunuldu. Yapılan oylamada yasa tasarısı 89 parlamenterin ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

12-13 Ocak’ta Kürdistan Parlamentosu’nda reform yasa tasarısı ikinci kez gözden geçirilmişti. Yasa; emeklilik, maaşlar, ödenekler, bağışlar ve imtiyazlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor.

Reformlar, 9’uncu Hükümet Kabinesi’nin çalışma programında önemli bir yer tutuyor.

 

Basnews

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.