Google, konum izleme politikasını güncelledi

Google, konum izleme politikasını güncelledi

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, kullanıcılar kapatmış olsa bile Google'ın konum bilgilerini kaydettiğini ortaya çıkarmıştı. Olayın sonrasında ise Google konum politikasını güncelledi.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir haber ajansı olan Associated Press, geçtiğimiz hafta Google'ın kullanıcılar konum özelliğini kapatsalar bile kaydetmeye devam ettiğini ortaya çıkarmıştı. Bunun üzerine ise arama devi konum izleme politikalarında güncellemeye gitti.

 
Geçtiğimiz hafta oldukça ses getiren bu gelişme sonrasında, Google "Konum Geçmişi" ayarlarının nasıl çalıştığını belirten bir yardım sayfasını şu şekilde güncelledi: "Bu ayar cihazınızdaki diğer konum hizmetlerini etkilemez, ayrıca bazı konum bilgilerinizin Arama ve Haritalar gibi diğer hizmetlerde, etkinliğinizi bir parçası olarak kaydedilebileceğini kabul etmiş sayılırsınız."
 
Google'ın konum politikasının önceki hali ise şu ibareleri içeriyordu: "Konum Geçmişi kapalıyken gittiğiniz yerler artık kayıt altına alınmaz." Associated Press, Pazartesi günü ortaya çıkan bu skandal gelişme sonrasında Google'ın düzeltmeyi Perşembe günü yaptığını açıkladı. Google'ın konu ile ilgili açıklamasında ise: "Konum Geçmişi hakkındaki yardım sayfalarımızı, daha tutarlı ve açıklayıcı bir dille güncelledik." ifadeleri yer aldı. Sektöre yakın kaynaklar da Google'ın kullanıcıların konumlarını izleme konusundaki ısrarlarının, reklam gelirlerini artırmak için olduğunu belirtiyorlar.
 
(Donanım Haber)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.