General Mazlum Kobani'den Kürdistan bayrağının yakılmasına ilişkin açıklama

General Mazlum Kobani'den Kürdistan bayrağının yakılmasına ilişkin açıklama

General Mazlum Kobani'den Kürdistan bayrağının yakılmasına ilişkin açıklama

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani), Bağdat’ta KDP binası ve Kürdistan bayrağının yakılmasına tepki göstererek, “Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgürleştirmek için şehit düşmüştür” dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan General Mazlum Kobani, bir halkın kutsal değerlerine el uzatılmasının ilkelere aykırı olduğunu vurguladı.

Güney Kürdistan’da barışı sağlamak, Kürdistan bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgürleştirmek için yüzbinlerce Kürt gencinin diktatörlüğe ve teröre karşı mücadelede şehit düştüğünü belirten Kobani, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ulusun sembolleri, bayrağı ve parti binalarının yakılması siyasi sorunların çözümünde başvurulacak medeni bir yöntem değildir. Ulusların sembolleri ve kutsal değerleri korunmalı ve birlikte yaşam ve siyasi ilkelere karşı olanların cezası kesilmelidir” dedi.

Dün sabah Heşdi Şabi yanlısı bir grup, Kürdistan Demokrat Partisi'nin Bağdat'taki binasına baskın düzenleyerek ateşe verdi.

KDP binasının önünde sözde güvenliği sağlamak üzere hazır bekleyen güvenlik güçleri grubun binaya girmesini önleyemedi. Heşdi Şabi yanlısı grup Kürdistan bayrağını da ateşe verdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.