“ Gelin ve görün Kürtlere neler yapılmış”!

“ Gelin ve görün Kürtlere neler yapılmış”!

Enwer Umer Seîd Kürt halkının 31 yıl önce nasıl bir kıyameti yaşadığını! gelip görmelerini istedi.

A+A-


Toplu Mezarları Açma Heyeti Üyesi Enwer Umer Seîd, Irak'ın Semawe kentinde açılan toplu mezara ilişkin gazeteci, yönetmen, diplomat ve uluslararası toplum temsilcilerine seslenerek: '31 yıl önce sessiz kaldınız, gelin, gözlerinizle görün, bakın Kürtlere neler yapılmış!' dedi.


 Irak'ın Semawe kentinde, bir kaç gün önce Baas rejimi döneminde jenosid'e uğramış Kürtler'e ait bir toplu mezar yeri tespit edildi. Ardından Toplu Mezarları Açma Heyeti buradaki toplu mezarı açtı.


Toplu Mezarları Açma Heyeti Üyesi Enwer Umer Seîd, sosyal medya ağı Facebook üzerinden, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başbakanlığı, Parlamento Başkanlığı ve Irak – Kürdistan Bölgesinde faaliyette olan resmi ve sivil kurum – kuruluşlarına, gazetecilere, yönetmenlere, yabancı ülke büyükelçileri, temsilcileri, diplomatları ve uluslararası kurumlara çağrı yaparak, toplu mezarların açıldığı yerlere gelerek Kürtlere karşı gerçekleştirilen katliamı kendi gözleriyle görmeleri çağrısında bulundu.


 Enwer Umer Seîd çağrısında, herkesin 31 yıl önce suçsuz çocukların diri diri, annelerinin kucaklarında nasıl toprağın altına gömüldüğünü, 31 yıl önce bütün dünyanın Kürtlere karşı uygulanan bu vahşete nasıl sessiz kaldığını, Kürt halkının 31 yıl önce nasıl bir kıyameti yaşadığını! gelip görmelerini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.