Gebze'den sonra Kızıltepe: Anneler yerlerde sürüklendi!

Gebze'den sonra Kızıltepe: Anneler yerlerde sürüklendi!

Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri polis tarafından dağıtıldı. Anneler polislerce yerde sürüklendi.

A+A-

Henüz Gebze'den gelen görüntülere tepkiler dinmemişken, tutuklu anne ve yakınlarına bir saldırı haberi de Mardin Kızıltepe'den geldi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Barış Anneleri’nin yapacağı açıklamaya HDP ve DBP’li yöneticiler de katıldı. Ancak açıklama öncesi her iki partinin bulunduğu binanın önünü ablukaya alan polis, izin verilmeyeceğini belirtip gruptakilerden dağılmalarını istedi. Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler de polisler tarafından zorla alındı.

BARIŞ ANNESİ YERDE SÜRÜKLENDİ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre engellemeye rağmen açıklama yapmaya başlayan Barış Annesi Hevlet Öncü, sadece barış talep ettikleri, cezaevinden çıkacak bir cenazeye daha tahammülleri olmadığını ifade etti. Bu sırada biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla müdahale edildi. Polisler, yer düşen Hevlet Öncü’yü yerde sürüklerken, HDP İlçe Eşbaşkanı Şirin Öbek de yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralandı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmuz Sun da tazyikli suya maruz kalınca yüzünden yaralandı.

BEŞ KİŞİYE GÖZALTI

Polis müdahalesine tepki gösteren DBP yöneticisi Şükran Erol ve ayağı alçıda olan Mazıdağı HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Ürün’ün de aralarında olduğu 3 kişi polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Polisin tutumuna tepki göstermek için Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplananları dağıtan polis ismi öğrenilemeyen 2 genci gözaltına aldı.

GEBZE GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Barış Anneleri’nin dün Gebze Cezaevi önünde yaptıkları eylemde de iki polis tarafından kadınlar darp edilmiş ve iteklenerek uzaklaştırılmaları tepki çekmişti. Olayın ardından Kocaeli Valiliği polisler hakkında ‘kastı aşan davranışları nedeniyle’ soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.