Gazeteciye "izinsiz çekim" gerekçesiyle gözaltı

Gazeteciye "izinsiz çekim" gerekçesiyle gözaltı

.

A+A-

Gazeteci Uğur Şahin'in, kamusal alanda görev yapan polisten ses ve görüntü kaydı alınmasının engellenmesini öngören genelge uyarınca, kadına karşı şiddet olayını görüntülerken gözaltına alınması tepkiyle karşılandı.

İstanbul'da dün akşam, polislerin toplumsal olaylara müdahalesinin vatandaşlar tarafından görüntülenmesini engellemek amacıyla çıkarılan genelgenin, gazetecileri de kapsayacak şekilde uygulandığı görüldü.

BirGün Gazetesi haber müdürü Uğur Şahin, Mecidiyeköy’de bir kadına şiddet olayını görüntülediği sırada, o olaya müdahale için orada bulunan polisler tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Nisan ayından yayımlanan genelgesine dayanan gözaltı işlemiyle, gazetecilerin haber yapma özgürlükleri yeniden gündeme geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesi, kamusal alanda görev yapan kolluk kuvvetlerinden ses ve görüntü kaydı alınmasının engellenmesini öngörüyor.

DW Haber'e konuşan Uğur Şahin, "Ben sadece bir gazeteci olarak işimi yaptım" derken, meslek örgütleri genelgenin iptalini istiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.