Gazetecileri işe alarak gazeteleri susturdu

Gazetecileri işe alarak gazeteleri susturdu

.

A+A-

Yılın ilk ayında bütçeyi sıfırlayarak belediyeyi borç batağına koyan Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hakkında olumsuz haberlerin çıkmaması için yerel gazetelerden 9 gazeteciyi işe aldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oyların yüzde 71'ini aldıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesi gerekçe gösterilerek mazbatası verilmeyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan'ın yerine, Bağlar Belediyesi Başkanlığı'na atanan AKP'li Hüseyin Beyoğlu, "basında aleyhine haber yapılmaması için" yerel gazeteleri rüşvete bağladı. Belediye Meclis'ine atanan kayyımlarla çoğunluk AKP lehine 18'e 19 olacak şekilde değiştirilmesiyle usülsüzlükler arttı. Gerçeği engellemek isteyen Beyoğlu, yerel gazetelerden 9 gazeteciyi ve onların yakın akrabalarını işe aldı.
 
AKP'NİN BASIN ÇALIŞANINI İŞE ALDI
 

Beyoğlu’nun işe aldığı gazeteciler arasında AKP Diyarbakır İl Başkanlığı basın sorumlusu da yer alıyor. İşe alınanlar belediyenin çeşitli birimlerde görevlendirildi. Edinilen bilgilere göre, işe alınanlar arasında TRT Kurdî’nin Spor Yorumcusu Saffet Azbay, Diyarbakır Olay Gazetesi Muhabiri Berat Aslan, Öz Diyarbakır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Beşenk, Expressvatan adlı internet sitesinin yazarı İsmail Alkaya, AK Parti'nin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mübarek Yaz'ın yakını ve aynı zamanda AKP'den milletvekili adayı olan eski Ulu Cami imamı Sait Yazı'ın akrabası Selman Yaz, AKP Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda bir dönem AKP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı yürüten Güzel Kızoğlu'nun kardeşi Mehmet Kızoğlu, AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Seyda Akyıldız'ın yakını Fadıl Akyıldız, Muhammed Çelik ve Özgür Haber gazetesi Spor Muhabiri aynı zamanda Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Şehmuz Kızılaslan bulunuyor. Kızılaslan'ın kızı Sena Kızılaslan ise belediyenin spor kulübüne dahil edildi.
 
BÜTÇEYİ SIFIRLADI
 
Farklı usulsüzlüklerle haberlere konu olan AKP'li Beyoğlu, farklı tarihlerde ortada hiçbir mücbir sebep yokken, Kamu İhale Kanunu’nun 10'uncu Maddesine dayanarak davetiye usulüyle il dışında 14 şirkete 14 ihale vermesiyle gündeme geldi. Yine AKP'li Beyoğlu'nun onayıyla ihale yerine pazarlık usulüyle gerçekleştirilen “Büro ve işyeri makine teçhizat” ihalesinde, 227 bin 915 liraya alınabilecek malzemeler için 825 bin 410 TL ödenerek, belediye 597 bin 495 TL zarara uğratıldı.
 
Kasasında 26 milyon TL ve sıfır borçla Bağlar Belediyesi’ni devralan Beyoğlu, 192 milyon TL olan bütçeyi 2020 yılının ilk 6 ayı dolmadan sıfırladı. Belediyeyi 90 milyon TL borçlandıran Beyoğlu, göreve geldiği günden bu yana yaklaşık 500 milyon civarında harcama yaptı. 
 
Borçlar nedeniyle belediyenin imara açılmış arazilerini de satan Beyoğlu, son 2 yılda belediyeye ait 17 parsel araziyi 20 milyon TL’ye sattı, 11 milyon 665 bin TL değerindeki araziyi ise satışa çıkardı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.